putnik putovanja
Putnik Travel agencija
Opšti uslovi putovanja
Na novoj adresi
PRETRAGA ARANŽMANA
Call centar
NEWSLETTER
IATA
YUTA
Banca Intesa
Destinacija:

ISTANBUL

14.02.2019. 4 dana
149 €

Ukratko o putovanju

ISTANBUL – jedini grad  na svetu koji se nalazi na dva kontinenta – Evropi i Aziji, podignut je na ulazu u Bosforski moreuz. Njegova istorija duga je preko 3000 godina, pa grad čuva neprocenjive vrednosti  tri carstva i spaja razne civilizacije. Promenio je više naziva, među kojima su Konstantinopolj, Carigrad – slovenski naziv ovog grada i konačno Istanbul. Najinteresantniji je njegov evropski deo, lociran na rtu nazvanom ˝Zlatni rog˝.
Ovaj nezaboravan grad, izuzetne kulturne baštine i predivne arhitekture, zaista treba upoznati i obići znamenitosti kao što su: Aja Sofija – nekada najveća crkva na svetu, potom džamija, a danas muzej, Plava džamija – spektakularno remek delo nastalo u vreme vladavine sultana Sulejmana Veličanstvenog; Topkapi palata – nekadašnja rezidencija turskih sultana, danas jedinstveni orijentalni muzej, Dolmbahči dvor, Muzej mozaika, Vaseljenska patrijaršija, džamije: Sulejmanova, Fatihova i Bajazitova; Kapali čaršija – čuvena šoping zona grada, sa mnoštvom butika, zlatara, prodavnica suvenira, kože i sl, Galata most – jedinstveni pokretni most na Bosforu; Prinčevska ostrva, ali i mnoge druge.
Lokalno vreme
clock face hour hand minute hand second hand

Plan putovanja

1. dan: BEOGRAD - ISTANBUL
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 7.10 sati. Let za Istanbul u (TK 1082) u 9.10 sati. Sletanje na aerodrom “Kemal Ataturk” u 13 sati. Razgledanje autobusom jedinog grada na svetu koji se nalazi na obalama dva kontinenta, koji čuva neprocenjive vrednosti tri carstva, čija je prestonica bio. On je jedinstvena veza izmedju Istoka i Zapada i njihove prošlosti. Ali Istanbul nije samo čuvar prošlosti već živ i moderan grad. Pod njegovim večnim nebom, na kome se ocrtavaju kupole i minareti, vlada stalni žamor i pokret mase, buka vozila duž vijugavih sokaka popločanih kaldrmom, zvuci brodskih sirena trajekata koji saobraćaju izmedju obala Evrope i Azije, uzvici uličnih prodavaca u luci, pozivi vlasnika malih radnji na bazaru, uvek prisutnim mušterijama. Valensov viadukt, Zlatni rog, most Galata, rezidencijalni kvart Bejoglu, Trg Taksim, prelazak Bosforskog moreuza preko mosta Fatih Sultan Mehmed, džamija Mehmed paše Sokolovića, palata Topkapi, brdo Čamlidža... Transfer i smestaj u hotel. Noćenje....više  manje
2. dan: ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni poludnevni obilazak istorijskog dela grada pešice: Antički hipodrom - centar gradskih zbivanja u rimsko doba inspirisan cirkusom Maksimusom u Rimu, projektovan je za trke i ostale javne aktivnosti. Plava Džamija - unikatna džamija sa 6 minareta, dobila je ime po veličanstvenom sjaju preko 20.000 pločica od nijansa plavo - zelene boje., Aja Sofija - koji se nalazi na jednom od 7 istanbulskih brežuljaka, preko puta Plave Džamije, najveća je znamenitost Istanbula. Bila je to nekada najpoznatija crkva u Konstantinopolju., Top kapi palata - je bila dvor turskih sultana od osvajanja Carigrada 1453. godine pa sve do početka XIX veka., Kapali čaršija - pravi mali grad sa svojim avenijama, ulicama, prolazima, kapijama i raskrsnicama. Osnovao ga je Mehmed II Fatih 1461. godine da bi omogućio trgovcima bezbedno mesto na kome u miru mogu prodavati svoju robu.... Noćenje....više  manje
3. dan: ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativno krstarenje Bosforom i poseta patrijaršiji. Noćenje.
4. dan: ISTANBUL - BEOGRAD
Doručak (Sobe treba napustiti do 10 sati). Slobodno vreme do transfera na aerodrom oko 13 sati. Let za Beograd u (TK 1083) u 19.45 sati. Sletanje u Beograd u 19.25 sati.
putnik program i cenovnik